Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

ΚΥΡIΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΟΙ TIGER LILLIES!!!!



The Tiger Lillies - Crack of Doom


And so your life's been a success
 And you have pleasure in excess
 Don't worry it will all end soon
 The crack of doom is coming soon

 And so your future's looking bright
 And you've reached the giddy heights
 Don't worry it will soon
 end It is all shallow and pretend

The crack of doom Is coming soon
 The crack of doom Is coming soon
 Ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha

And so your life Your life has failed
You've made the progress of a snail
Don't worry you'll get your revenge
 For we're all equal in the end

The small and mighty all the same
 This life a shallow, facile game
Where every empire turns to dust
 And every ego will be crushed

The crack of doom Is coming soon
 The crack of doom Is coming soon
Ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha
ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha

 And every dream, hope and desire
 Is just a flicker in the fire
And that fire it will consume

 The crack of doom Is coming soon
 The crack of doom is coming soon
The crack of doom is coming soon
The crack of doom is coming soon
The crack of doom is coming soon
 The crack of doom is coming soon
 The crack of doom is coming soon
 The crack of doom is coming soon
The crack of doom doom Is coming soon


Υ.Γ: Κάνω αυτή την ανάρτηση για δυο λόγους. Πρώτον γιατί είχα τη χαρά να παρακολουθήσω χθες στο Αρχαίο Ωδείο την μουσική παράσταση του εξαιρετικού αγγλικού συγκροτήματος TIGER LILLIES  με την μικρή μου αδελφή (παραμένει  πάντοτε μικρή..) η οποία ψάχνει πάντοτε εναλλακτικά και underground θεάματα και μουσικές …ένα συγκρότημα που αρέσει πολύ στο γιο μου !!! THE CRACK OF DOOM λοιπόν είναι ένα πολύ δημοφιλές τραγούδι του συγκροτήματος. Στα ελληνικά σημαίνει την καταστροφή, το τέλος του κόσμου…Καλά ως εδώ..

Ο δεύτερος λόγος που κάνω αυτή την ανάρτηση είναι για να σχολιάσω λίγο τα λόγια του τραγουδιού… ούτε λίγο ούτε πολύ λέει ότι είτε έχουμε επιτυχίες είτε  όχι στην ζωή μας η καταστροφή στο τέλος παραμονεύει..Δεν χρειάζονται λοιπόν ούτε πολλές χαρές όταν ευοδώνονται οι προσπάθειές μας ούτε πολλές λύπες όταν αποτυγχάνουν γιατί όλα θα καταλήξουν στο τέλος στο ίδιο σημείο. Στην καταστροφή.. ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ!!!!Εγώ πιστεύω ότι ο άνθρωπος πρέπει να είναι αισιόδοξος και να μην βάζει στον εαυτό του όρια στην χαρά και στην λύπη του. Απλώς πρέπει να συμβιβαστεί με το γεγονός ότι η ζωή έχει και τα δυο αυτά συναισθήματα να εναλλάσσονται για να μας εκπαιδεύουν ..Και πως δεν πρέπει με εγωισμό να αντιμετωπίζουμε την χαρά νομίζοντας ότι είναι κάτι απόλυτα σταθερό ούτε όμως με ηττοπάθεια τη λύπη θεωρώντας ότι είναι κάτι που δεν ξεπερνιέται …Ο άνθρωπος με την πίστη του στον καλό Θεό που είναι δίκαιος αλλά και στον εαυτό του που δεν πρέπει να το βάζει ποτέ κάτω οφείλει να ελπίζει πάντοτε σε κάτι όμορφο, αγαθό και γενναιόδωρο. Ακόμα και την καταστροφή ο άνθρωπος μπορεί να την κάνει αφετηρία ελπιδοφόρων οριζόντων που θα του ανοιχτούν μόνο όταν δεν χάσει την πίστη του..

Τώρα επειδή οι TIGER LILLIES είναι καλλιτέχνες με ιδιαίτερη αισθητική και οπτική της πραγματικότητας δεν θα ήθελα να τους αδικήσω .Γι αυτό θα πω πως όλα τους τα τραγούδια καυτηριάζουν τον εφησυχασμό, το ρατσισμό, την ελιτίστικη αντίληψη που περιθωριοποιεί ανθρώπους και γνώμες, την εμπορευματοποίηση των πάντων, τις εξαρτήσεις από τις κάθε είδους εξουσίες ..Ο τρόπος που επιλέγουν κάθε φορά να το κάνουν είναι ασυνήθιστος και ενδεχομένως παρεξηγήσιμος..Έτσι λοιπόν θεωρώ ότι με το τραγούδι αυτό ήθελαν περισσότερο να καυτηριάσουν την νοοτροπία αυτών που θεωρούν τον εαυτό τους πολύ επιτυχημένο και απόλυτα προστατευμένο από τις εναλλαγές και τις ανατροπές που η ζωή επιφυλάσσει. .Αυτούς κοροϊδεύει… Τον εγωισμό και τον εφησυχασμό τους… Την μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους.. Και τους επαναλαμβάνουν ότι ό,τι και να κάνουν θα έρθει η καταστροφή… Όσο γι αυτούς που νιώθουν χαμένοι ( lozers) δεν νομίζω ότι θέλουν να τους  κάνουν να επαναπαυτούν με αυτό το τραγούδι. Αντίθετα είναι ειρωνικοί απέναντι σ΄ αυτούς που επειδή δεν προσπαθούν να κάνουν την ζωή τους καλύτερη ονειρεύονται την καταστροφή όσων έχουν καταφέρει να πετύχουν …Αυτά… με  κάποια επιφύλαξη βέβαια …δεν είμαι και στο μυαλό τους…..
                                       
                                                                   ΜΑΡΙΑ ΦΟΥΚΑ



3 σχόλια: