Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΗΜΟΥΝ!!!




Μας είπε ότι παλεύει με τον καρκίνο. Μας το εξομολογήθηκε δηλαδή για να πάρει δύναμη από τις ευχές μας και την αγάπη μας στον δύσκολο αγώνα που δίνει. Και με την συναυλία αυτή, στην οποία πολύ θα ήθελα να ήμουν, απέδειξε πως η μουσική και το ταλέντο δεν νικιούνται ποτέ, μένουν όρθια στον παλμό της καρδιάς του κόσμου που τα αγάπησε και θα τα αγαπάει για πάντα..Ξέρω πολύ καλά αυτή την απελπισία.. Όχι τόσο την δική του όσο  των αγαπημένων του. Όταν δεν μπορείς να συγκρατήσεις τα δάκρυά σου, όταν προσπαθείς να ξεχάσεις ότι ξημέρωσε και δεν θες να ξυπνήσεις σε μια ακόμη μέρα που σε πνίγει, όταν όλα σου φαίνονται ανώφελα και το μόνο που θες είναι να θυμώσεις, να τα σπάσεις όλα, να βυθιστείς ακόμα πιο βαθιά στην δύσπνοια που είναι εδώ και δίπλα σου και μπροστά σου, να αγκαλιάσεις τον αγαπημένο σου που πεθαίνει και να του πάρεις έστω για λίγο τον πόνο και το φόβο. Τι είναι  να μετράς τις μέρες και τα λεπτά. Να έχεις από όλους παράπονο γιατί δεν τηλεφωνούν γιατί σε έχουν αφήσει μόνη στον πανικό σου.Και αν τηλεφωνούν γιατί δεν καταλαβαίνουν πόσο υποφέρεις.. Ξέρω καλά την απόγνωση. Την απελπισία. Την απόλυτη αδυναμία. Όταν οι γιατροί δεν έχουν κανένα καλό νέο, έστω ένα, μα περνάνε από το κρεβάτι σου βιαστικά μη και τους προλάβεις και ρωτήσεις κάτι που δεν μπορούν δυστυχώς να σου πουν..Ξέρω καλά την απόλυτη μαυρίλα. Ακόμα και ο θάνατος είναι λιγότερο μαύρος από την αναμονή του αναπόφευκτου τέλους. 

ΤΏΡΑ…

Επειδή αυτή η αρρώστια είναι περίεργη και η ζωή επίσης και έχοντας ακούσει άπειρες ιστορίες για ανάρρωση και γιατρειά εκεί που κανείς δεν το περίμενε, εύχομαι στον πολυαγαπημένο μου Θάνο Μικρούστικο ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ..Δύναμη και Δύναμη και Δύναμη..Είναι από τους τυχερούς ανθρώπους που πήραν πολλή αγάπη από τον κόσμο λόγω της θεόσταλτης δωρεάς που είναι το ταλέντο του στη μουσική..Τυχερός και ευλογημένος..Αυτή η ευλογία εύχομαι να συνεχιστεί και να βγει νικητής από αυτή τη δοκιμασία… Ο ΘΕΟΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ!!!!

                                                                      ΜΑΡΙΑ ΦΟΥΚΑ

  ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΕΙΡΑΖΩ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΦΡΕΝΑ:

  
                    <<ΟΛΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΣ
ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΠΟΥΡΓΙΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΑΗΤΟΣ>>                        
                                  
                                                                                       ΜΑΡΙΑ ΦΟΥΚΑ
                                          Στίχοι: Μάνος Ελευθερίου
Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος 1. Χρήστος Θηβαίος Πίσω απ’ το φως της μουσικής που ταξιδεύεις είσαι ολόκληρη αργεντίνικο τανγκό Και μήτε στ’ όνειρό σου πια δε με γυρεύεις όπως παλιά μ’ ένα σκοπό χερουβικό Και για τον κόσμο που μισείς δεν είμαι άλλος Και για τον κόσμο που αγαπάς δεν είμαι αυτός άλλοι νομίζανε πως ήμουνα μεγάλος κι από σπουργίτι θα γινόμουνα αετός Μες τα νεκρά τα καφενεία ρίχνει χιόνι κι εγώ πενθώ την ερημιά ενός φιλιού που σαν το ρούχο η αγάπη μας παλιώνει κι είναι σαν ήχος χαλασμένου πιστολιού Και για τον κόσμο που μισείς δεν είμαι άλλος Και για τον κόσμο που αγαπάς δεν είμαι αυτός άλλοι νομίζανε πως ήμουνα μεγάλος κι από σπουργίτι θα γινόμουνα αετός Και για τον κόσμο που μισείς δεν είμαι άλλος Και για τον κόσμο που αγαπάς δεν είμαι αυτός άλλοι νομίζανε πως ήμουνα μεγάλος κι από σπουργίτι θα γινόμουνα αετός                                                                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου