Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΤΡΩΤΟΙ..


ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΤΡΩΤΟΙ..

Πανδημία. Παγκόσμια απειλή. Ανοχύρωτες πόλεις οι πόλεις του Κόσμου. Πλούσιες και φτωχές, προοδευτικές και συντηρητικές, δεξιές και αριστερές, κάθε θρησκείας, δόγματος και ιδεολογίας, ένθεες και άθεες , όλες στο Έλεος του Κορωνοϊού . Μέχρι χθες οι πλούσιες χώρες του κόσμου με Περισσή Περιφρόνηση και Πολιτικό Κυνισμό αντιμετώπιζαν τις φτωχότερες που μαστίζονταν από Οικονομική Κρίση. Ηγέτες με καρφωμένα χαμόγελα  έδειχναν με το δάκτυλό, τους απείθαρχους που δεν πληρώνουν φόρους ,δεν είναι τόσο παραγωγικοί όσο επιθυμούν οι Αγορές και τέλος δεν έχουν, διαπιστωμένα από τον ΟΟΣΑ, στον ήλιο μοίρα. Με όλους τους τόνους κραύγαζαν όλοι την ανάγκη να γίνουν περικοπές στο Κοινωνικό Κράτος, στο Δημόσιο Τομέα, στα Δημόσια Νοσοκομεία, στα Δημόσια Σχολεία, στις Δημόσιες υπηρεσίες, στα Δημόσια Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, όλα Ένοχα για την Κρίση και τις σπατάλες που ο καλός Ιδιωτικός και καθόλα επιτυχημένος Τομέας ουδόλως ανέχεται.

Ο Κορωνοϊός προ των πυλών του Κόσμου. Πώς τολμά  να καθυστερεί τις πτήσεις γιγάντιων Αεροπορικών Εταιρειών με κέρδη εκατομμύριων δολαρίων, τα Γιούρογκρουπ,  το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, τις Αγορές, τα Χρηματιστήρια, τις Τράπεζες, το Περίφημο ΔΝΤ που παρεμπιπτόντως άρχισε από τώρα να μιλά για επικείμενη πτώχευση της Ελλάδας αν συνεχιστεί η Πανδημία- μόνο της Ελλάδας; Αναρωτιέμαι-..Πώς τολμά να μολύνει υπουργούς , πρωθυπουργούς, Αθλητικούς Παράγοντες, Λαμπερά Πρόσωπα του Παγκόσμιου Θεάματος , Θρησκευτικούς Ηγέτες κάθε Δόγματος και Προέλευσης, Προσκυνητές και Επισκέπτες  Χωρών με τεράστια Οικονομική Δύναμη που συνηθίζουν να νίπτουν και όχι να πλένουν τας χείρας τους..Πώς τολμά να τα βάζει με Μεγαθήρια Πολιτικά και Οικονομικά; Χάθηκαν οι φτωχούληδες ανά την υφήλιο, οι Πρόσφυγες που δεν έχουν και τα αντισηπτικά μαντιλάκια που χρησιμοποιεί ο Πλούσιος Κόσμος, Οι Εμπόλεμες Ζώνες που έτσι κι αλλιώς έχουν πάρει απόφαση ότι θα πεθάνουν , Οι Οικονομικοί Μετανάστες που αναζητούν εναγωνίως να ζήσουν το Αμερικάνικο, Γερμανικό, Βορειοευρωπαϊκό Όνειρο  που μέχρι τώρα βλέπουν μόνο στον βρώμικό τους ύπνο;

Πώς τολμά να μας ξεβολεύει όλους , να μας βγάζει από το πρόγραμμα της μικροζωούλας μας από την οποία έχουμε αποκλείσει τον Άλλο στου οποίου την αυλή μόνο νομίζουμε και επιθυμούμε να σκάσει η βόμβα κάθε Λιμού, Λοιμού Σεισμού και Πολέμου μια και εμείς είμαστε θωρακισμένοι όπως μας υπόσχονται οι κυβερνώντες;

Κανένας δεν είναι Θωρακισμένος. Η Ζωή μας και η Υγεία μας εξαρτάται απόλυτα από τον Άλλο. Στην εποχή της Παγκοσμιοποίησης που δεν μεταδίδονται μόνο τα Κέρδη αλλά και οι Ζημιές ,τα Εμβόλια αλλά και οι Ιοί, ο Άνθρωπος είναι απολύτως Ανυπεράσπιστος. Τα Ύποπτα Κρούσματα μπορεί να είμαστε εμείς, ο διπλανός μας, οι φίλοι μας… Δεν χρειάζεται Πανικός, λένε σε όλους τους τόνους οι Υπεύθυνοι. Σωστά. Αν όλοι τηρούμε τους κανόνες Υγιεινής  και αν τα Δημόσια Νοσοκομεία, τα χτυπημένα πολλαπλώς από την Οικονομική Κρίση στηριχτούν στο δύσκολο έργο τους, μια και αυτά φέρουν το βάρος της αντιμετώπισης της Πανδημίας. Δεν χωράνε ημίμετρα, εξαιρέσεις, πολιτικό κόστος, ρατσισμοί και αδιαφορία. Αν κολλήσουν οι Άλλοι εντός ή εκτός Συνόρων θα κολλήσουμε και Εμείς. Αν οι Άλλοι βρεθούν σε Απόγνωση, θα βρεθούμε και εμείς. Αν οι Άλλοι γλιτώσουν , θα γλιτώσουμε κι Εμείς.

Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να σκεφτούμε τον Άλλο. Να του δώσουμε το χέρι έστω και νοητά αφού οι χειραψίες είναι καλό να αποφεύγονται. Να του δείξουμε αγάπη και φροντίδα αφού δεν μπορούμε να κάνουμε μόνο ψώνια σε εποχή που οι μετακινήσεις επιβάλλεται να περιοριστούν. Να διαβάσουμε, να τηλεφωνηθούμε, να συναντηθούμε σε ηλιόλουστους και ανοιχτούς χώρους , να γελάσουμε με το τώρα, το σήμερα δημιουργώντας στιγμές όμορφες εν μέσω ακραίων καιρών..Να σκεφτούμε, να ασχοληθούμε με το πνεύμα που καλείται να μείνει όρθιο όταν το σώμα ενδέχεται να νοσήσει… Τέλος  να δείξουμε Αλληλεγγύη, να μιλήσουμε για Αλληλεγγύη, να προτείνουμε Αλληλεγγύη.

Σε μια εποχή που καταρρέουν τα χρηματιστήρια ας μην αφήσουμε να καταρρεύσει η Αλληλεγγύη, η φροντίδα για τον Άλλο..Προσευχόμαστε για όλα τα ύποπτα και ανύποπτα κρούσματα ανά την υφήλιο, τους συγγενείς και τους φίλους τους. Ζητάμε  και από αυτούς το ίδιο. Προσευχόμαστε για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους και ευχόμαστε η ελπίδα να μην πάψει να υπάρχει στον Κόσμο. Ημέρες Σαρακοστής άλλωστε βαδίζοντας προς την Ανάσταση!

Υ.Γ: Ενώ έγραφα το κείμενο, έβλεπα σε απευθείας μετάδοση, την αφή της Ιερής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία από το κρατικό κανάλι της ΕΡΤ. (Θέλανε και να το κλείσουνε). Κανένα ιδιωτικό κανάλι δεν θεώρησε σημαντικό το γεγονός για να διακόψει τη ροή του προγράμματος με κουτσομπολιά και άλλα Οι διαφημιστικές Εταιρείες φαίνεται δεν πληρώνουν για τέτοια θεάματα… Αρχαίο Πνεύμα Αθάνατο , σου λέει..Τί είναι αυτό;  Όλα  δείχνουν ότι εκείνο που δεν έχουμε καταλάβει ότι  θα μας σώσει είναι η Στροφή στο Πνεύμα, που πρέπει να μείνει όρθιο όταν το Σώμα ενδέχεται να νοσήσει…
                                             
                                                                         ΜΑΡΙΑ ΦΟΥΚΑ


5 σχόλια:

  1. Μαρία, συγχαρητήρια!!! Τέτοιες συνειδητοποιημένες φωνές που να βάζουν τα πράγματα στη σωστή τους βάση λείπουν από την... πολιτισμένη κοινωνία μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ και πάλι για το όμορφο σχόλιό σου!! Σου στέλνω την αγάπη μου!!Όλα να πάνε καλά !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραίο κείμενο-σκέψεις-προτάσεις μπράβο Μαρία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το παραπάνω το έστειλα εγώ
    Γιάννης Φούκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή