Τρίτη 21 Μαΐου 2019

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΤΡΩΝ!!!!



ΛΙΓΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

Αυτό ήταν. Το ταξίδι τέλος. Η  τόσο επίπονη πορεία των προβών της θεατρικής ομάδας του 2ου Γυμνασίου Πατρών έφτασε στο στόχο της..Αύριο παίζουμε. Θα πούμε επί σκηνής  τα παραμύθια ανάποδα και άλλες ιστορίες ..Πριν όμως ,θέλω να  ευχαριστήσω όλα τα υπέροχα παιδιά της θεατρικής ομάδας που κατάφεραν  και φέτος να παρουσιάσουν κάτι μαγικό. Η μαγεία δεν έχει να κάνει ούτε με τα ταλέντα τους – που άλλωστε έχουν πολλά- ούτε με την ωραία τους φωνή και κίνηση και σωματότυπο. Έχει να κάνει με την ψυχή και τη διάθεση να συντονιστούν με την ομάδα σε ένα κοινό όνειρο. Γι αυτό όλα παίζουν, χορεύουν, τραγουδάνε. Επαναλαμβάνω , δεν είναι η φωνή ,είναι η ψυχή. Και η πρόβα. Η επαναλαμβανόμενη προσπάθεια που κάνει θαύματα. Η συνέπεια και η αφοσίωση στον κοινό σκοπό. Η κοινή πίστη ότι όλα θα πάνε καλά στο τέλος. ΤΗΕ SHOW MUST GO ON Ό,τι και  να γίνει… Εμείς οι τόσοι και τόσο διαφορετικοί άνθρωποι, καθηγητές και μαθητές, συμπορευτήκαμε με εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον για  να δημιουργήσουμε κάτι όμορφο. Ανεξάρτητα από την όποια επιτυχία των παραστάσεων, εμείς νιώθουμε νικητές. Γιατί μοιραστήκαμε την αγωνία των προβών και των παρασκηνίων που ,πιστέψτε με, δεν υπάρχει τίποτε πιο μαγικό από αυτά στο ερασιτεχνικό θέατρο. Γιατί οι πρόβες είναι πόλεμος. Με τον εαυτό μας, με το θεατρικό κείμενο, με το δεν μπορώ και το δεν θέλω. Γελάσαμε, κλάψαμε, φωνάξαμε, τσακωθήκαμε, φιλιώσαμε, απελπιστήκαμε, τραβήξαμε τα μαλλιά μας, ενθουσιαστήκαμε , και τέλος αγαπηθήκαμε για πάντα. Αυτό είναι το μήνυμα στα παιδιά . Τίποτε δεν είναι εύκολο αν δεν προσπαθήσεις με συνέπεια και αγάπη γι αυτό. Οι δυσκολίες είναι για να τις ξεπερνάμε . Και η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας. Με μεγάλη συγκίνηση λοιπόν και φέτος στέλνω την αγάπη μου στους υπέροχους μαθητές μας αλλά και στις αγαπημένες φίλες και συναδέλφους, Γιώτα και Άντζελα που ζήσαμε και φέτος αυτή την μοναδική εμπειρία με παράπλευρες όμορφες στιγμές, τα καφεδάκια μας, τα γέλια αλλά και τα κλάματά μας..Καλή επιτυχία παιδιά …Και όπως λέτε και εσείς ..Αύριο, έχουμε  πανηγύρια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                                                         ΜΑΡΙΑ ΦΟΥΚΑ

2 σχόλια:

  1. ΜΑΣ ΚΑΘΗΛΩΣΑΤΕ για ακόμα μία χρονιά...
    Από τη μικρή Αναστασία ετών 4 στα γόνατά μου,που παρέμεινε ακίνητη και με ανοιχτό το στόμα καθ'όλη τη διάρκεια της παράστασης,έως τον ηλικιωμένο κύριο μπροστά μου δεξιά,που είχε ένα μόνιμο χαμόγελο ευτυχίας στα χείλη,διακοπτόμενο συχνά πυκνά από εξάρσεις γέλιου...
    Για όση ώρα κράτησε η πραγματικά υπέροχη παράστασή σας,μας συμπαρασύρατε στο αριστοτεχνικό και με τόσο χιούμορ δοσμένο αναποδογύρισμα των κλασσικών παραμυθιών,για να τα αποκαταστήσετε εξίσου ευρηματικά στο τέλος,μέσα από τα λόγια του γοητευτικού μικρού πρίγκηπα.
    Τί να πρωτοθυμηθώ;
    Τον πρίγκηπα αλλά ελληνικά με την αξέχαστη από την περσινή σας επιτυχία ατάκα,Τί παλικάρι,τί κορμοστασιά...να επιμένει να αρνείται τον έρωτά του για την ασκημομούρα Σταχτομπούτα,που όμως καθόλου δε μάσησε αφού τη γυρεύουν κάν και κάν...Το come back on your knees...Τον παιχνιδιάρη κατασυκοφαντημένο λύκο..Τα αυθάδη γουρουνάκια που ένιωθα να με φωτογραφίζουν μ'εκείνο το..,τη γουρούνα...Το υπέροχο Τέρας που φαίνεται ότι έχουν παντρευτεί όλες οι γυναίκες..,Το κορυφαίο τρεμάμενο,μπαμπά μου,της Πεντάμορφης...Την αγωνιώδη ένσταση της Χιονάτης που ήθελε να μάθει τί θα γίνει κατόπιν εορτής, για να αποφασίσει αν ο γάμος τελικά αξίζει τον κόπο...Τη δίκαιη αγανάκτηση του Παπουτσωμένου Γάτου...για την ενθρόνιση,άκουσον άκουσον,στο τέλος του παραμυθιού του άχρηστου αφεντικού του...Το Euorovisionικό 3 points...Tα τραγούδια...Τις μουσικές...τα... τα... τη Μαργαρίτα που είδα μετά 25 χρόνια!!!!
    Απ'όλα κρατώ τα χαρούμενα πρόσωπα και την ανάλαφρη καρδιά μου μετά το τέλος της παράστασης...
    Πραγματικά ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ...
    Για τη χαρά,το δόσιμο,το ταλέντο.

    ΥΓ.Έστω και για λίγο,μας εξημερώσατε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΤΟ ΚΡΥΒΩ!!!ΑΓΑΠΩ ΤΑ ΕΠΑΙΝΕΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ !!!ΤΑ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΟΜΩΣ ΣΧΟΛΙΑ ΤΑ ΛΑΤΡΕΥΩ!!!ΟΠΩΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ!!ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή