Σάββατο 21 Μαΐου 2022

ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΦΑΥΣΤΑ ΤΟΥ ΜΠΟΣΤ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ , ΡΩΓΜΗ...



Η ΦΑΥΣΤΑ ΤΟΥ ΜΠΟΣΤ: ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ….ΡΩΓΜΗ..

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Γι αυτό λοιπόν θαυμάζω τους ερασιτεχνικούς θιάσους. Για το πάθος τους και την ανιδιοτελή τους αγάπη να δίνονται σε ένα Θεατρικό Όνειρο και έπειτα από  πολύ κόπο και ατέλειωτες ώρες προβών  να το ζουν και να το ζούμε και εμείς μαζί τους. Η θεατρική ομάδα  ΡΩΓΜΗ  των εκπαιδευτικών, λοιπόν, καταπιάστηκε  φέτος  με ένα δύσκολο έργο , τη ΦΑΥΣΤΑ του ΜΠΟΣΤ. Απέδωσε άψογα τον ιδιόρρυθμο δεκαπεντασύλλαβο του συγγραφέα του μέσα σε ένα ευφάνταστο σκηνικό , καταπληκτικά ρούχα, μουσική  και στέρεη  σκηνοθετική ματιά… Η Τέχνη της μας ταξίδεψε. Κυρίως μας έκανε να σκεφτούμε..Γιατί το κείμενο του Μποστ δεν έχει καθόλου να κάνει με μια επιφανειακή και χαριτωμένη σάτιρα ..Ο σουρεαλισμός του και η άκρως παράλογη οπτική του  την ίδια στιγμή που σε κάνει να γελάς , σου θυμίζει πόσο πικρά και επίκαιρα είναι όσα διαδραματίζονται μπροστά σου. Σε μια κοινωνία που η αλήθεια κακοποιείται καθημερινά και οι άνθρωποι  απεγνωσμένα την αναζητούν εκεί που δεν την βρίσκουν ή την ανακαλύπτουν μασκαρεμένη , ο Μπόστ πάντοτε θα έχει κάτι να μας πει.. Κυρίως γιατί η Υποκρισία στην κοινωνία , στην οικογένεια και γενικά στις ανθρώπινες σχέσεις  είναι  αδυσώπητα παρούσα  και μας πονάει βαθιά. Κι ενώ συχνά τα πάντα γύρω μας είναι ένα ασύλληπτο χάος και μια εν τάξει αταξία, αρεσκόμαστε να εθελοτυφλούμε και να στρουθοκαμηλίζουμε κάνοντας πως πιστεύουμε τα απίστευτα και αμφισβητώντας τα οφθαλμοφανή..Και αυτό ο Μποστ το γνωρίζει πολύ καλά..Συνωμοτεί με το Κοινό του που εμπλέκεται απόλυτα στον υπερρεαλισμό του αναγνωρίζοντας τον εαυτό του..Στο τέλος της παράστασης το κέρδος είναι μεγάλο… αφού  μετά το γέλιο έρχεται η Αφύπνιση …

Συγχαρητήρια λοιπόν στην υπέροχη θεατρική Ομάδα , Ρωγμή… Όλοι τους ήταν καταπληκτικοί..Μπράβο αγαπημένε μου Ντίνο (Κώστα Γιαννακόπουλε..)

Εύγε Βαγγέλη..για το ταλέντο και την αγάπη σου για την Τέχνη..Σου εύχομαι να κάνεις πολλά ακόμα υπέροχα θεατρικά ταξίδια είτε παίζοντας, είτε γράφοντας, είτε διδάσκοντας.

Μπράβο σε όλους ..Καλοτάξιδη η Φαύστα..Το αξίζετε!!!!

                                                         ΜΑΡΙΑ ΦΟΥΚΑ

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου