Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΘΕΑΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΤΡΩΝ..




Ένα ακόμη θεατρικό ταξίδι ιδιαίτερα  κοπιαστικό αλλά πολύ όμορφο φτάνει στο τέλος του. Η  θεατρική ομάδα του 2ου Γυμνασίου Πατρών είναι έτοιμη να παρουσιάσει  σε  διασκευή  το υπέροχο βιβλίο του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου << Το ταξίδι του Φερεϋντούν>>.. Σε μια συνέντευξή του ο συγγραφέας του βιβλίου λέει:

Γρηγόρης Χαλιακόπουλος:<<  Είναι ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους με τίτλο «Το Ταξίδι του Φερεϋντούν». Ο Φερεϋντούν από το Χοραμσάρ της Περσίας, μ’ ένα όνειρο μεγάλωσε. Να μάθει γράμματα και να γυρίσει όλο τον κόσμο μ’ ένα ποδήλατο. Κι όταν το σπίτι του βομβαρδίστηκε στον ιρανοϊρακινό πόλεμο, το μόνο που του απέμεινε ήταν ο πολύχρωμος χαρταετός του. Τον πέταξε όσο πιο ψηλά μπορούσε, πέρασε τα σύννεφα, πλησίασε τ’ αστέρια. Ταξίδεψε πολύ, στη Γαλλία, στην Ιταλία, στη Γερμανία, πάντα όμως «παράνομος» κυνηγημένος και με τον φόβο στην ψυχή. Κι όταν κάποτε το 1980, έφθασε στη Σάμο, είχε την τύχη να γνωρίσει το Γιάννη Ρίτσο. Ο ποιητής της Ρωμιοσύνης τον έπεισε να μείνει στην Ελλάδα και από τότε η ζωή του άλλαξε. Ο Φερεϋντούν Φαριάντ, αγάπησε τους Έλληνες περισσότερο απ’ ό, τι αγαπούσαν οι ίδιοι τον εαυτό τους>>

Το θέμα του βιβλίου ιδιαίτερα επίκαιρο αποτέλεσε την αιτία και την αφορμή να ταξιδέψουμε στο χρόνο και με οδηγό τον Φερεϋντούν και τον κόκκινο χαρταετό του να καταλάβουμε μελετώντας παράλληλα και άλλα αντιπολεμικά κείμενα από την ελληνική και ξένη λογοτεχνία πως ο πόλεμος δεν πρέπει να θεωρείται και να επιλέγεται ως λύση για τα εθνικά και άλλα ζητήματα. Είναι καταστροφή και όλεθρος. Είναι ορφάνια και προσφυγιά. Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν εξαιρετικά στις απαιτήσεις μιας δύσκολης παράστασης ,όπως άλλωστε κάνουν πάντοτε. Με ωριμότητα και ζήλο έπαιξαν, χόρεψαν, τραγούδησαν. Τους ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας και τους αγαπάμε πολύ.  Τους ευχόμαστε να κρατήσουν βαθιά μέσα τους τα νοήματα του έργου αυτού και της υπέροχης διαδρομής που κάναμε όλοι μαζί για την επίτευξη αυτού του στόχου. Ευχαριστούμε και τους γονείς τους που τους επέτρεψαν να λάβουν μέρος στην παράσταση αυτή και να υποστούν την βάσανο των τόσο κουραστικών προβών και των φωνών μας. Των φωνών μου κυρίως. Τέλος είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί τις παραστάσεις μας θα τιμήσει και ο συγγραφέας του βιβλίου, κύριος Γρηγόρης Χαλιακόπουλος, που με πολλή ευγένεια δέχτηκε την πρόσκλησή μας. Τον περιμένουμε με αγωνία όπως και όλους τους φίλους μας κι ελπίζουμε να καταφέρουμε να παρουσιάσουμε κάτι πραγματικά υπέροχο… Γιώτα Οικονόμου, Λοτσάρη Αγγελική καλή μας επιτυχία!!!!! Κατερίνα Σκαρπέντζου σε ευχαριστούμε για τα σκηνικά……Παιδιά , καλή επιτυχία!!!!

 ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!!!  ΜΑΙΖΩΝΟΣ ΚΑΙ ΤΡΙΩΝ ΝΑΥΑΡΧΩΝ ΕΤΣΙ!!!!
                                                                 ΜΑΡΙΑ ΦΟΥΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου