Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

UN HOMME IDEAL!!!Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ....


Υ.Γ1: Μια σπουδαία Γαλλική ταινία που με ενθουσίασε. Ο πρωτότυπος τίτλος της ταινίας είναι εκπληκτικός<< un homme ideal>> ένας ιδανικός άντρας. Άλλο το <<φαίνεσθαι>> ,όμως, και άλλο το <<είναι>>. Ο ήρωας , ένας νεαρός επίδοξος συγγραφέας , στην προσπάθειά του να γράψει το έργο που θα τον αναδείξει, το κλέβει. Στην κυριολεξία. Είναι ο πρώτος φόνος που διαπράττει. Η ύβρη του με την αρχαιοελληνική έννοια θα προκαλέσει την τιμωρία του. Που δε είναι άλλη από το να χάσει την ίδια τη ζωή του. Μεταφορικά. Τη στιγμή μάλιστα που είχε βρει την έμπνευσή του. Τα υπόλοιπα, για όσους φίλους θελήσουν να τη δουν, στην οθόνη. Την προτείνω ανεπιφύλακτα..
                                                             ΜΑΡΙΑ ΦΟΥΚΑ
Y.Γ2: Σαν σήμερα το 1895, οι αδελφοί Λουμιέρ ανοίγουν τον πρώτο κινηματογράφο στο Παρίσι και προβάλουν την πρώτη κινηματογραφική τους ταινία, η οποία διαρκεί ένα λεπτό. Οι αδελφοί Λουμιέρ, ο Λουί (5 Οκτωβρίου 1864 - 6 Ιουνίου 1948) και ο Ογκίστ (19 Οκτωβρίου 1862 - 10 Απριλίου 1954), γεννήθηκαν στην πόλη Μπεζανσόν της Γαλλίας, αλλά και οι δύο μεγάλωσαν στη Λιόν, όπου ο πατέρας τους διατηρούσε κατάστημα φωτογραφικών ειδών.
Από τα νεανικά τους χρόνια εργάστηκαν στην οικογενειακή επιχείρηση και από το 1892 ασχολήθηκαν με τη δημιουργία κινούμενης εικόνας.
Κατασκεύασαν μία μηχανή λήψης και προβολής, για την οποία έλαβαν δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στις 13 Φεβρουαρίου του 1894.
Στις 22 Μαρτίου του 1895 προχώρησαν στην πρώτη ιδιωτική προβολή μιας δικής τους μικρού μήκους ταινίας και στις 28 Δεκεμβρίου του ίδιου χρόνου έκαναν την πρώτη δημόσια προβολή, με εισιτήριο, στο Grand Café του Παρισιού.
Το 1896 οι αδελφοί Λουμιέρ ξεκίνησαν περιοδεία στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη, όπου έτυχαν θερμής υποδοχής.
Ωστόσο, οι ίδιοι έκριναν ότι ο κινηματογράφος δεν έχει μέλλον κι έτσι πούλησαν την εφεύρεσή τους στον Ζορζ Μελιέ, κρατώντας για τον εαυτό τους μόνο ένα μικρό κομμάτι στην ιστορία της μεγάλης οθόνης.( ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ)
ΣΧΟΛΙΟ: Δεν αρκεί μόνο να κατασκευάσεις κάτι πρώτος αλλά να καταλάβεις και τη σημασία αυτού που κατασκεύασες.
                                          ΜΑΡΙΑ ΦΟΥΚΑ


                                                          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου