Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.....


Αν και αρχικά οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ο ένοπλος είναι αλλοδαπός, τελικά πρόκειται για 38χρονο Έλληνα, γνωστό στις αρχές, φυλακισμένο στις φυλακές Χαλκίδας, ο οποίος είχε παραβιάσει τους όρους της άδειάς του και για να μη συλληφθεί, αυτοπυροβολήθηκε και εξέπνευσε αφού είχε τραυματίσει ήδη έναν αστυνομικό από εκείνους που τον καταδίωκαν….Μετά έγινε γνωστό ότι ήταν ισοβίτης κρατούμενος γιατί είχε σκοτώσει μια γυναίκα στην προσπάθειά του να ληστέψει ένα φούρνο στην Κρήτη..Στην οικογένειά του είχε αφήσει σημείωμα που έλεγε ότι δεν ξαναγυρνάει στη φυλακή…  ( από το διαδίκτυο)

Είπε
Είμαι μόνος σαν παπαρούνα ανάμεσα στις πέτρες
Στο έλεος του βοριά
Στα ποδοβολητά
Των βιαστικών ανθρώπων
Φοβάμαι 
Τους ήχους των σειρήνων
Τις φωνές 
Την ανελέητη σιωπή των πεθαμένων
Στο κρύο κελί των φυλακών 
Τη νύχτα
Φοβάμαι τη ζωή μου πιά
Είμαι μόνος ….

Υ.Γ: Δεν δικαιολογώ την παραβατική συμπεριφορά…. Αυτή που δημιουργεί αθώα θύματα. Πιστεύω όμως ότι οι άνθρωποι που κάνουν λάθη πρέπει να έχουν την ευκαιρία να τα διορθώνουν. Δεν είναι σκουπίδια για ανακύκλωση. Είτε είναι αλλοδαποί είτε Έλληνες. Δυστυχώς για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι η ζωή ενός ανθρώπου είναι φτηνή..πολύ φτηνή ..όσο μια βολή πυροβόλου όπλου. Το χέρι που οπλίζεται κάθε φορά, είναι χέρι απελπισίας..Και ο θάνατος είναι αναπόφευκτος..
       Τα άστρα τις νυχτιές
       
        Τις  καλαμιές χρυσοφωτίζουνε
        
        Δίνοντας φτερά στις ονειροπνοές
         
         Λούλουδα μικρά 
       
        Που ονειρεύτηκαν τη θάλασσα
       
        Πέφτουν μιαν αυγή 
        
         Στα θολά νερά… 

(Δεν ξέρω τον ποιητή αλλά το θυμήθηκα τώρα που έγραφα αυτές τις γραμμές. Νομίζω πως ταιριάζουν...Όποιος τους έγραψε, μπράβο του… είναι υπέροχοι…) 
                                                     ΜΑΡΙΑ ΦΟΥΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου