Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΠΑΤΡΑΣ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ...

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΑΤΡΩΝ   Πάτρα, 11 Οκτωβρίου 2016
Ανθείας 214, 26332 Πάτρα τηλ. 2610 317147,
 6946800141

Αγαπητές, Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Καλή σχολική χρονιά, με υγεία και δύναμη. Καλή επιτυχία στο δύσκολο, αλλά και όμορφο εκπαιδευτικό μας έργο και κάθε καλό στην προσωπική και οικογενειακή σας ζωή.
Ξεκινάμε και αυτή τη χρονιά με πολλές προσδοκίες σχετικά με τη διοργάνωση εκδηλώσεων που ελπίζουμε ότι  θα σας ενδιαφέρουν και θα συμβάλουν τόσο στο διδακτικό μας έργο, όσο και στην ποιοτική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου μας.
Η πρώτη μας εκδήλωση, στο πλαίσιο των επιστημονικών  μας συναντήσεων για θέματα που απασχολούν τη φιλολογική κοινότητα, αφορά στη «Διδακτική και Αξιολόγηση του γραπτού λόγου στο Γυμνάσιο και το Λύκειο», ένα  από τα πλέον σοβαρά ζητήματα του διδακτικού αντικειμένου μας. Ευελπιστούμε ότι τόσο η παρακολούθηση των εισηγήσεων, όσο και η γόνιμη συζήτηση που θέλουμε να ακολουθήσει θα δώσει την ευκαιρία για εποικοδομητικό προβληματισμό. Η ημερίδα μας θα  πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ-σης Δυτ. Ελλάδας,  την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016 στην Αίθουσα Διαλέξεων του Δικηγορικού  Συλλόγου Πατρών   ( Φιλοποίμενος 24, γ΄ όροφος).

Καλεσμένες  ομιλήτριες  θα είναι:

Ανθή Δούκα, Φιλόλογος- Υποψήφια Διδάκτωρ Γλωσσολογίας Πανεπιστημίου Πατρών, με θέμα " Διδακτικές προτάσεις στο πλαίσιο του πολυγραμματισμού- Η διδακτική του ειδησεογραφικού λόγου στη Β΄ Λυκείου

Βασιλική Καραλή, Δρ. Φιλολογίας, Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Πατρών με θέμα "Αξιολόγηση του γραπτού λόγου στο Λύκειο".

 Ελένη Κατσαρού, αναπληρώτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης με θέμα  "Διδακτική και αξιολόγηση του Γραπτού λόγου στο Γυμνάσιο: Μια εναλλακτική πρόταση"

Άννα Φτερνιάτη, Αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών, με θέμα "Αξιολόγηση του Γραπτού Λόγου ( Αφήγηση- Περιγραφή- Επιχειρηματολογία)" 

Σοφία Π. Χριστοπούλου, Προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δ/θμιας Εκπ/σης, με θέμα εισήγησης«Verba volant, scripta manent».

Να σας ενημερώσουμε επίσης ότι φέτος θα έχουμε εκλογές στο Σύνδεσμο για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Θα είναι χαρά για όλους μας να έχουμε  αρκετές και αρκετούς συναδέλφους που θα προσφερθούν να βοηθήσουν στο έργο του.
Επίσης, επισυνάπτουμε το πρόγραμμα του Συνεδρίου του Πρότυπου Πειραματικού Λυκείου Πατρών και σας μεταφέρουμε την   πληροφορία από το συνάδελφο Παναγιώτη Χαλούλο  (Παναγιώτης Χαλούλος http://users.sch.gr/pchaloul/) σχετικά με τηνπαύση λειτουργίας του φιλολογικού ιστοχώρου Pagina Philologiae   http://www.philology.gr/subjects/index.html,αλλά  και την χρήσιμη πρόταση όποιος ενδιαφέρεται να κατεβάσει και να αποθηκεύσει στον υπολογιστή του ό,τι θεωρεί πως θα του χρειαστεί.
Αγαπητές, αγαπητοί συνάδελφοι, παρακαλούμε και για τις δικές σας προτάσεις, τις οποίες θα περιμένουμε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Συνδέσμου.
 Σας ευχόμαστε και πάλι καλή σχολική χρονιά, υγεία, δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο σας.
Σας περιμένουμε όλους στην ημερίδα! Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις  παρακολούθησης.

Εκ μέρους του Δ.Σ του Συνδέσμου Φιλολόγων Πατρών
Μαρία Ν. Ψάχου
Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου