Δευτέρα 1 Μαΐου 2023

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΑ ΣΤΗΝ Γ΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ..


Μέσα στο βλέμμα σας ταξιδεύει ο Κόσμος. Ασθμαίνοντας  σας ακολουθεί η Ζωή.Σας  παγιδεύει σε μοναχικά πετάγματα τη νύχτα .Σας εξετάζει αδιάκοπα με λόγια που πρέπει να αποστηθίσετε. Σας τιμωρεί να  ονειρεύεστε όνειρα δικά μας. Σας υποτάσσει σε ευκολίες. Σε βολές και σε καμώματα δίχως μια πόρτα ανοιχτή. Σας στήνει στον τοίχο. Σας καταλογίζει επιφάνεια , άγνοια και λάθη. Σας πυροβολεί με σφαίρες κεντρικών δελτίων και διαλέξεων. Τέλος σας εκπαιδεύει  να μην αντέξετε  να ανθίσετε όπως σας αρέσει..Σας κλέβει ..

Όμως  στο βλέμμα σας ταξιδεύει ο Κόσμος .Με Μουσικές και με Χορούς, Ποίηση και Τραγούδια. Ντυμένοι στα λευκά και  σε όποια χρώματα. Με αθλητικά παπούτσια και μαλλιά λυτά.  Τίποτα δεν χάθηκε ακόμα… Γιατί  Εσείς θα  πείτε την τελευταία λέξη….

                                                                                 ΜΑΡΙΑ ΦΟΥΚΑ

ΥΓ: Τα παιδιά της   Γ ΄ Λυκείου διαβάζουν  για να δώσουν  Πανελλαδικές ..Που καιρός για Τέχνες και για θέατρα.. Άσε που δεν σκαμπάζουν  από τέτοια.. Δυστυχώς  αυτή η άποψη  επικρατεί ευρέως σε εκπαιδευτικούς και άλλους  παντογνώστες κλάδους. Όμως  στο φιλόξενο κήπο του Πολύεδρου είχαμε την ευκαιρία το βραδάκι της 29ης του  Απρίλη ( γενέθλια μέρα αλλά και μέρα του θανάτου του Κ.Π ΚΑΒΑΦΗ) να ταξιδέψουμε σε ένα κόσμο Ποίησης  και Μουσικής, Χορού και  Τραγουδιού , δημιουργημένο αποκλειστικά   από τα ίδια, όπως δικαίως με υπερηφάνεια τόνισε η καθηγήτριά  τους και αγαπημένη φίλη Μαρία Ψάχου που όρθια τα καμάρωνε και τα χειροκροτούσε όπως όλοι άλλωστε.. Για το ταλέντο τους και τη δροσιά τους..Το θάρρος τους . Την εργατικότητά τους. Την αλήθεια τους....Τέλος , για την ικανότητα που έχουν πάντα  να μας διαψεύδουν …Παιδάκια σας ευχαριστούμε…. Καλή επιτυχία σε ό,τι διαλέξετε να κάνετε στη Ζωή σας…

 


 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου