Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ!

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές της θεατρικής ομάδας του 2ου Γυμνασίου Πατρών καθώς και στις  υπεύθυνες καθηγήτριες και καλές φίλες Οικονόμου Γιώτα και Λοτσάρη  Άντζελα για την σπουδαία  προσπάθεια τους να ανεβάσουν  τους Όρνιθες του Αριστοφάνη. Η παράσταση ήταν υπέροχη ,η διασκευή του κειμένου εκπληκτική στην επικαιρότητά της,  οι μαθητές  εξαιρετικοί στις ερμηνείες ιδιαίτερα απαιτητικών ρόλων , το στήσιμο του χορού ευφάνταστο ,οι φωτισμοί ,τα κοστούμια , η μουσική, τα τραγούδια, όλα συντέλεσαν στην επιτυχία και στη δικαίωση της προσπάθειας. Μιας προσπάθειας που απαιτούσε  πολύ κόπο ,επίπονες και χρονοβόρες πρόβες και κυρίως συντονισμό πολλών πραγμάτων και παραγόντων γύρω από έναν κοινό στόχο.
 Η κωμωδία του Αριστοφάνη ,την οποία μας παρουσίασαν ,είναι ιδιαίτερα επίκαιρη σε μια εποχή που όλοι έχουμε μέσα μας έναν  Πεισθέταιρο και έναν Ευελπίδη που επιθυμούν να φύγουν από μια ιδιαίτερα απογοητευτική πραγματικότητα  που βιώνει η χώρα μας  και να αποδράσουν στο όνειρο και στην ελπίδα. Να δημιουργήσουν κάτι καινούργιο, μια πόλη με συμμάχους τα πουλιά αποπέμποντας κάθε λογής καιροσκόπους , δημαγωγούς και ψεύτες. Προσωπικά μου αρέσουνε τα παραμύθια σαν αυτό γιατί κάνουν το μυαλό να σκέφτεται και την καρδιά να ελπίζει. Ας μην το δούμε όμως σαν έργο φυγής μόνο αλλά σαν μια αλληγορία που ο καθένας θα ψάξει τους δικούς του συμβολισμούς με στόχο πάντοτε την προσωπική του κάθαρση και λύτρωση έστω και μέσα από την τέχνη μόνο…..
                   Και πάλι τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια για την υπέροχη παράσταση……    
Υ.Γ:  Γιώτα, τα λόγια σου στην αρχή ήταν πολύ αληθινά και γι αυτό ακούστηκαν υπέροχα, ενώ το βίντεο με τις πρόβες πραγματικά μας δρόσισε!!
                                                                                ΜΑΡΙΑ ΦΟΥΚΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου