Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ....

-       Και είδον τα οστά γεγυμνωμένα και είπον:  άρα εστί Βασιλεύς ή  Στρατιώτης, πλούσιος ή πένης, δίκαιος ή αμαρτωλός…

-          Πάντα ματαιότης τα ανθρώπινα, όσα ουχ υπάρχει μετά θάνατον. Ου παραμένει ο πλούτος, ου συνοδεύει η δόξα. Επελθών γαρ ο θάνατος ταύτα πάντα εξηφάνισε. Διό Χριστώ, τω αθανάτω βασιλεί βοήσωμεν, τον μεταστάντα εξ ημών ανάπαυσον, ένθα πάντων εστιν ευφραινομένων η κατοικία.

                                                                            

Αποσπάσματα από την Ορθόδοξη Χριστιανική  Εξόδιο Ακολουθία ....

ΥΓ: Με πόση σοφία και ταπεινότητα οι πατέρες της εκκλησίας περιγράφουν μεταξύ άλλων την  <<Δημοκρατία του Θανάτου>>..Ενώπιον του Θεού όλοι ίσοι. Πριν και  μετά τον θάνατο..Γυμνοί και ελεύθεροι από κάθε ανθρώπινη και υλική διάσταση ..Και παρόλο που οι άνθρωποι έχουν βρει χιλιάδες πράγματα να τους χωρίζουν , μετά τον Θάνατο αυτό που μένει τελικά είναι η κοινή ελπίδα όλων για Ανάπαυση και Δικαίωση  εκεί όπου οι δίκαιοι ευφραίνονται.. Το να τα ξεχνάμε αυτά είναι σημεία των Καιρών….. Ανθρώπινο,  θα μου πείτε, πολύ ανθρώπινο… Συμφωνώ ..Και επειδή τα σάβανα δεν έχουν τσέπες , όπως έλεγε η γιαγιά μου που έζησε μια  Μικρασιατική Καταστροφή, δυο  παγκοσμίους πολέμους , μια Δικτατορία και την εισβολή στην Κύπρο,  ο άνθρωπος πάντα θα θρηνεί και θα οδύρεται όταν εννοήσει τον θάνατον και πάντα θα ελπίζει για μια θέση στον Παράδεισο..

 Στους φίλους μου που πιστεύουν ότι όλα τελειώνουν εδώ σε τούτον τον κόσμο δεν έχω κάτι να πω..Εννοώ επιχειρήματα για να αποδείξω ότι σφάλλουν..Δεν με απασχολεί και καθόλου , να σας πω την αλήθεια..Νιώθω τόσο δέος, όπως και εκείνοι ,μπροστά στο μυστήριο του Θανάτου που τα λόγια δεν αρκούν …Μονάχα η Πίστη..στον Ιησού που νίκησε το θάνατο..και υποσχέθηκε Ζωή ατελεύτητον…..

                                                                             ΜΑΡΙΑ ΦΟΥΚΑ


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου