Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

TO ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΙΑΣ ΠΟΛΛΑΠΛΩΣ ΑΡΝΗΜΕΝΗΣ …… ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ


 TO ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΙΑΣ ΠΟΛΛΑΠΛΩΣ ΑΡΝΗΜΕΝΗΣ …… ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

 ΧΘΕΣ…… ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ  ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΜΕΡΑ..

Αυτή τη φορά δεν υπάρχει περίπτωση να απεργήσω. Να τους χαρίσω και  από πάνω τα  πενιχρά πλην ωραία μου ευρώ, που νομίζουν ότι μαντρώνοντάς μας μπροστά στις οθόνες έλυσαν το πρόβλημα της Παιδείας για τα επόμενα 200 χρόνια..

Με τίποτα όμως… Ποιος σχιζοφρενής νους αποφάσισε να απεργήσουν ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι εν μέσω καραντίνας και όταν το σύμπαν όλο τηλεεργάζεται-τηλεκπαιδεύτεται και τηλεπαιδεύεται τηλεμαζοχιζόμενο να ακούει, να υπακούει και να βγάζει το σκασμό;

Αποκλείεται σου λέω… Μια ζωή γροθιές στα καρφιά..Για μια συμμετοχή που  κανείς δεν θα την πάρει χαμπάρι αλλά κι αν κατά λάθος την αντιληφθεί θα σε κοιτάξει ως σκιάχτρο σε ένα παλιοχώραφο ή στην καλύτερη σαν έναν ημίτρελο που χρήζει ψυχιατρικής φροντίδας  και στην εποχή του κορωνοϊού πού να βρεθεί και ο ψυχίατρος!!

Never και Zame που λένε και οι Αγγλογάλλοι.. Numquan στα λατινικά ,  ουδεπόπωτε και ουδεπόποτε και με τις δυο γραφές αρχαιοτρόπως..

Δεν τα έχουν κάνει κι άσχημα. Τα σχολεία κλειστά, αυτά που μέχρι πρότινος δεν αποτελούσαν αυξημένο κίνδυνο, τα νοσοκομεία ανοχύρωτα , ασυντήρητες μέχρι τώρα οι ΜΕΘ, γιατροί λιγότεροι από πέρσι κατά τις μαρτυρίες των ίδιων , ΜΜΜεταφοράς με μασκοφόρους επιβάτες , ο ένας πάνω στον άλλο γιατί εκεί ο ιος έχει την ιδιοτροπία-γενναιοδωρία να μην μεταδίδεται..

Και το καλύτερο..Η Τηλεκπαίδευση λειτουργεί ρολόι..Από το νηπιαγωγείο μέχρι το πανεπιστήμιο τα ελληνόπουλα μελετάνε σε βάθος …ύπνου όλες τις γνώσεις , τις διαγνώσεις και μεταγνώσεις σε μια  προσωρινή και  οσονούπω μονιμότερη κατάσταση στην Ελλάδα του 21ου αιώνα …Άλλωστε η διαζώσης εκπαίδευση είναι μεν καλύτερη αλλά ακριβότερη και μπελαλίδικη..Μπλέκεις δηλαδή με κάτι παράξενους τύπους που θέλουν –άκουσον άκουσον –ένα σχολείο καθαρό, με τμήματα μέχρι 20 μαθητές, εστία πολιτισμού , δημοκρατικού διαλόγου και σχέσεων ζωής δασκάλων και μαθητών…

Κόβω το χέρι μου από τη ρίζα αν σηκώσω το τηλέφωνο να πω ότι απεργώ.. Αφού τα αναλύσαμε και τα ξανααναλύσαμε και τα ματαξανααναλύσαμε…..με δεκάδες άλλους στο ίδιο μήκος και πλάτος κινούμενους συναδέλφους και φίλους και τονίσαμε ποικιλοτρόπως το μάταιον του πράγματος…. Μια και κοτζάμ  ΟΛΜΕ και οι κατατόπους  ΕΛΜΕ παραφράζοντας το γνωστό τραβάτε με κι ας κλαίω σε << μη με τραβάτε  γιατί  κλαίω >> χλιαρά- χλιαρά μόλις και μετά βίας την πρότειναν την συμμετοχή στην Απεργία εδώ που τα λέμε…

Εννοείται ότι θα μπορούσα να γράφω για ώρες την διαστροφική  πλην καταδική μου σχιζοφρενική βάσανο να κάνω..να μην κάνω…… να κάνω ..να μην κάνω…  Με τίποτα…  Δεν θα κάνω…

ΠΡΩΙ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Ανοίγω τον υπολογιστή.. Πανέτοιμη όπως πάντα να διδάξω τα αγαπημένα μου μαθητάκια που στοιβάζονται  στο…… lobby, γνωστές φατσούλες αγουροξυπνημένες να τους κάνω admit και αμέσως μετά share την οθόνη μου…..

Ελένη του Ευριπίδη… Και στην απελπισία της Ελένης που φοβάται πως ποτέ δεν θα ξαναδεί τον Μενέλαο για να αποδείξει ότι δεν φταίει αυτή για την καμένη Τροία, το μάτι μου πέφτει στα λόγια του χορού….

Πάντοτε να ΄χεις ότ,ι και να γίνει

Για τα μελλούμενα καλές ελπίδες…

Κλείνω τον υπολογιστή….Παίρνω το τηλέφωνο που ορκιζόμουν ότι δεν θα πάρω..

                                                          ΜΑΡΙΑ ΦΟΥΚΑ

 Υ.Γ:Η αφίσα του ΠΑΜΕ μπήκε τυχαία...Μου   άρεσε απλώς...

                                                                                                                      


2 σχόλια: