Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

ΜΙΑ ΑΤΥΧΗΣ ΔΗΛΩΣΗ...




Άμεσα  και σαφώς χαρακτηρίζει τους εκπαιδευτικούς τεμπέληδες. Η Κεφαλή της Εκκλησίας μας που οφείλει να μιλάει πάντοτε χωρίς Εμπάθεια, με Σύνεση και Σοφία θεού. Την ημέρα που δυο συνάδελφοί μας άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο στο καθημερινό δρομολόγιο του τρόμου  γυρνώντας από το σχολείο τους στο σπίτι τους , κακοπληρωμένοι και απαξιωμένοι από μια Πολιτεία που αδυνατεί να επιλύσει τα χρόνια προβλήματα αδιοριστίας και ανεργίας του κλάδου μας αλλά και τα άλλα που καθημερινά αντιμετωπίζουμε στα σχολειά μας σε υπερπλήρη τμήματα με απαρχαιωμένα βιβλία και υποτυπώδη υλικοτεχνική υποδομή , με  αφορμή την τελευταία –γιατί υπάρχουν πολλές- ρύθμιση του υπουργείου για  τον εορτασμό της μνήμης των  Τριών Ιεραρχών που προστατεύουν τα γράμματα , μαθητές και εκπαιδευτικούς , ο Αρχιεπίσκοπος έκρινε ότι έπρεπε να μας μαλώσει γιατί δεν δουλεύουμε αρκετά και επιθυμούμε διακαώς να αράξουμε κοινώς την άγια αυτή ημέρα!! Η αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι συνήθως κρίνουν τα αλλότρια εξ ιδίων αλλά δεν θα μείνω σ΄ αυτό. Θα πω μόνο πως θλίβομαι γιατί μ ΄ αυτό τον τρόπο και από υπεύθυνα και ευσεβή χείλη απαξιώνεται ο Δάσκαλος με το Δ κεφαλαίο που μοχθεί καθημερινά και όχι μόνο στο Σχολικό ωράριο αλλά πάντοτε με Δουλειά και στο σπίτι να μορφώσει και  να διαπλάσει τη νέα γενιά που είναι η ελπίδα του κόσμου..Οι υπηρέτες του Θείου Λόγου πρέπει να σκέφτονται δυο και τρεις φορές αυτό που θα ξεστομίσουν κάθε φορά γιατί όπως λέει και το Θείο Ευαγγέλιο: ς δ᾿ ν σκανδαλίσ να τν μικρν τούτων τν πιστευόντων ες μέ, συμφέρει ατ να κρεμασθ μύλος νικς ες τν τράχηλον ατο κα καταποντισθ ν τ πελάγει τς θαλάσσης. 

Υ.Γ:Σταματώ εδώ - με όλο το σεβασμό στο πρόσωπό Του- γιατί έχω αφήσει το διόρθωμα στη μέση και πρέπει να προλάβω γιατί έχω γραπτά να παραδώσω αύριο…..
Υ.Γ: Το υπέροχο  ποίημα του Παλαμά για το Δάσκαλο στο τέλος της ανάρτησης απαντάει πολύ καλύτερα σε παρόμοιες ατυχείς δηλώσεις!!

                                                        ΜΑΡΙΑ ΦΟΥΚΑ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου