Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΠΑΤΡΑΣ...

Σύνδεσμος Φιλολόγων Περιοχής Πατρών- Ποιητική εκδήλωση/ Αθήνα-Θεατρική παράσταση/Λέσχη Ανάγνωσης


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΑΤΡΩΝ   Πάτρα, 17 Νοεμβρίου 2017
Ανθείας 214, 26332 Πάτρα τηλ. 2610 317147,
 6946800141

Αγαπητές, Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Πατρών και Ομάδα Εκπαιδευτικών του 11ου ΓΕΛ Πατρών, σας προσκαλούν στην παρουσίαση-για πρώτη φορά στην Πάτρα- του λογοτέχνη-ποιητή Αλέξανδρου Νικ. Βαρόπουλου, το Σάββατο, 18 Νοεμβρίου και ώρα 6:30 μ.μ. στην Αγορά Αργύρη.
Για τον ποιητή και το έργο του θα μιλήσει ο φιλόλογος-συγγραφέας Νέμης ΦελώνηςΘα διαβαστούν ποιήματα από διάφορες ποιητικές του συλλογές από τη θεατρολόγο-φιλόλογο Μαρία Σπυροπούλου. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Σας γνωρίζουμε επίσης ότι οργανώνουμε την καθιερωμένη ημερήσια εκδρομή του Συνδέσμου μας στη χριστουγεννιάτικηΑθήνα, το Σάββατο,  16 Δεκεμβρίου 2017 για να παρακολουθήσουμε τη θεατρική παράσταση « Ήταν όλοι τους παιδιά μου» του Άρθουρ Μίλλερ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου, στο Θέατρο «Εμπορικόν» (Σαρρή 11, Ψυρρή), ώρα 6 μ.μ. Ερμηνεύουν:Δ. Καταλειφός, Αλ. Σακελλαροπούλου, Γ. Βουρδαμής, Δ. Επιθυμιάδη, Κ. Βασαρδάνης.
Προγραμματίζουμε αναχώρηση 8.30, ελεύθερο χρόνο μέχρι την έναρξη της παράστασης (6μ.μ.) και επιστροφή αμέσως μετά το τέλος της (διάρκεια παράστασης 135΄). Το κόστος της εκδρομής ( εισιτήριο για το θέατρο και έξοδα μετακίνησης) υπολογίζεται30 Ευρώ (μέγιστο κόστος), με τη βασική προϋπόθεση ότι θα συγκεντρωθούμε 50 άτομα. Επίσης, μπορούμε να προγραμματίσουμε, για όσους το επιθυμούν, επίσκεψη στο Μέγαρο Μουσικής προκειμένου να περιηγηθούμε στην έκθεση – παράσταση Van Gogh Alive με εισιτήριο ομαδικό 13 Ευρώ κατ΄άτομο.
Παρακαλούμε όσες και όσοι ενδιαφέρεστε τόσο για τη θεατρική παράσταση, όσο και για την έκθεση Van Gogh Alive να το δηλώσετε άμεσα στο mail του Συνδέσμου προκειμένου να φροντίσουμε εγκαίρως και για τις κρατήσεις των θέσεων στο θέατρο και  για το θέμα  της μετακίνησης. Η προκαταβολή κράτησης είναι 15 Ευρώ και μπορείτε να δίνετε τα χρήματα στο συνάδελφοΤάκη Πέττα (8ο Λύκειο/ 6936659547) και στις συναδέλφους Αντωνοπούλου Φωτεινή (6ο Λύκειο/6976835827) καιΓιαννακοπούλου Μάρω (3ο Γυμνάσιο/6942839165 ).

            Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι η Λέσχη Ανάγνωσης του Συνδέσμου μας ξεκινά την Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2017, 6.30 το απόγευμα , στο φιλόξενο χώρο του Βright Side Study Room , (Φιλοποίμενος 45),  με την παρουσίαση του βιβλίου του Ζάουμε Καμπρέ,Confiteor, εκδ. Πόλις. Πρόκειται για ένα  μυθιστόρημα που καταπιάνεται με τα μεγάλα ζητήματα της ζωής - την εξουσία, τον πόνο, το κακό και την εξιλέωση, την αγάπη και τη συγχώρεση-  μέσα από τραγικά γεγονότα της Ευρωπαϊκής Ιστορίας. Η παρουσίαση θα γίνει από τη συνάδελφο Γιώτα Ξυλιά.
Θα ακολουθήσει την Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2017, η παρουσίαση  της ποιητικής συλλογής του  Αντώνη Κολλιντζογιαννάκη,  Της χαμένης ομορφιάς οδοιπόροι, εκδ. Γαβριηλίδης. Μια ποιητική συλλογή μέσα από την οποία  ο ποιητής τολμά να ελπίζει, να μην παραιτείται, να κρατά την τρέλα της ζωής και να ανοίγεται στο ταξίδι, καλώντας μας ως συντρόφους και συνοδοιπόρους της χαμένης ομορφιάς. Τη συλλογή θα παρουσιάσουν οι συνάδελφοι  Γιώτα Ξυλιά και Ελένη Ροδοπούλου.
Αμέσως μετά τα Χριστούγεννα, στις συναντήσεις του Ιανουαρίου η συνάδελφος Σοφία Κωτσελένη θα παρουσιάσει το ποιητικό  έργο της Χριστίνας Καραντώνη εστιάζοντας στην πλέον πρόσφατη συλλογή της Πάθη συμφώνων, Οι εκδόσεις των φίλωνΜια ποιητική συλλογή διακριτική, χαμηλόφωνη  και ποιοτική που έχει τη δύναμη να εξαγνίσει στα πάθη της γλώσσας μας, στα πάθη των συμφώνων μα και των φωνηέντων, τα πάθη των ανθρώπων και των πραγμάτων, τα πάθη της ζωής μας. Οι  ποιητές θα μας τιμήσουν  με τη φυσική τους παρουσία και θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε μαζί τους για το έργο τους και την ποίηση γενικότερα.
Στη συνέχεια, η συνάδελφος Νότα Μηλιώνη θα παρουσιάσει το βιβλίο του Γκράχαμ Γκρην, Η δύναμις και η δόξα, εκδ. Πόλις. Θεωρείται το αριστούργημα του συγγραφέα και χαίρει της μεγαλύτερης εκτίμησης τόσο από το κοινό, όσο και από τους κριτικούς. Μιλά για την απώλεια της πίστης και τα διλήμματα της ζωής σ' ένα Μεξικό ρημαγμένο από τη φτώχεια, τις αρρώστιες και τον εμφύλιο πόλεμο.
Ο Σύνδεσμός μας σταθερά υποστηρίζει και αναδεικνύει την αξιόλογη παρουσία συναδέλφων - δημιουργών στο χώρο της λογοτεχνίας και των γραμμάτων και καλεί τους συναδέλφους να αγκαλιάσουν τις προσπάθειες αυτές και με την παρουσία τους στις συναντήσεις της Λέσχης Ανάγνωσης. Καλούμε επίσης τους συναδέλφους- φιλαναγνώστες να προτείνουν και να παρουσιάσουν βιβλία που αγάπησαν και θα ήθελαν να μοιραστούν την αναγνωστική τους εμπειρία.
Με εγκάρδιους, συναδελφικούς χαιρετισμούς


Εκ μέρους του Δ.Σ του Συνδέσμου Φιλολόγων Πατρών
Μαρία Ν. Ψάχου
Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου