Σάββατο 27 Μαΐου 2017

ΔΥΟ ΥΠΕΡΟΧΑ ΒΡΑΔΙΝΑ ΤΑΞΙΔΙΑ!!!!


Υ.Γ: Και οι δυο  βραδινές παραστάσεις του Πλούτου του Αριστοφάνη από τα υπέροχα παιδιά της Θεατρικής Ομάδας του 2ου Γυμνασίου Πατρών ήταν  εξαιρετικά επιτυχημένες. Με μεγάλη συγκίνηση  ταξιδέψαμε μαζί με το κοινό που ήταν υποδειγματικό ,γενναιόδωρο και εγκάρδιο σε ένα κλασικό  έργο του που παρόλη την κωμική του διάσταση  λέει διαχρονικές αλήθειες πικρές μα απλές και απόλυτα κατανοητές. Όλοι οι μαθητές με τον ενθουσιασμό ,την ευαισθησία και τον δυναμισμό τους κατάφεραν να μας τις μεταδώσουν με απόλυτο σεβασμό στο πνεύμα και στην ουσία του έργου, δίνοντας όμως μια επίκαιρη γεύση από την Ελλάδα της Κρίσης. Πάντα πίστευα και πιστεύω ότι πλούτος είναι οι άνθρωποι και οι αξίες που αυτοί φέρουν  Η οικογένειά μας, οι φίλοι μας, οι συνάδελφοί μας, οι μαθητές μας και οι καλοί γονείς τους, όλοι οι καλοπροαίρετοι και ευγενικοί άνθρωποι που είναι έτοιμοι να σταθούν δίπλα μας και εμείς δίπλα τους. Αυτό νομίζω ότι είναι το μήνυμα που δώσαμε . Πλούτος είναι το χαμόγελο των ανθρώπων, το ευχαριστώ , μια αγκαλιά , μια εγκάρδια χειραψία. Ευχαριστώ όλους όσοι μας τα πρόσφεραν με την γενναιόδωρη  παρουσία τους και στις δυο αυτές παραστάσεις. Όλους όσοι βοήθησαν να πραγματοποιηθούν. Ελπίζουμε να επανέλθουμε σε άλλο χώρο με το ίδιο υπέροχο έργο μέσα στον Ιούνιο!!! Ιδιαίτερα τα παιδιά αλλά  και τους γονείς τους που μας τα εμπιστεύτηκαν στην θεατρική ομάδα. Οι σχέσεις που δημιουργήσαμε είναι σχέσεις ζωής . Δεν έμεινε καμιά παρανόηση. Όλοι πασχίζαμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και σε ένα μεγάλο βαθμό δικαιωθήκαμε....ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩ....
                                                               ΜΑΡΙΑ ΦΟΥΚΑ 

2 σχόλια:

  1. ΠΛΟΥΤΟΣ του Αριστοφάνη λοιπόν και όχι ο Πλούτος του Μίκυ,με εύστοχες αναφορές στη σημερινή κατάσταση,πολύ χορό και τραγούδι,υπέροχες μουσικές επιλογές ,μα και ευρηματικές διασκευές σε γνωστά τραγούδια,που με τόσο συγκινητική προσήλωση απέδωσαν τα παιδιά,πολύ και καλή μουσική,live στο μεγαλύτερο μέρος της παρακαλώ,από Σαββόπουλο με την εμβληματική μες την απλοϊκότητά της Συννεφούλα-καλυβούλα και τον πραγματικά εμπνευσμένο Άγγελο-εξάγγελο,μέχρι το money,money από το Cabaret,αλλά και if i were a rich man,από τον υπέροχο βιολιστή στη στέγη και φυσικά κρυφή αφιέρωση στον Ηλία,ή έτσι μου φάνηκε,..show must go on...συγκλονιστικό,ακόμα και στο διάλειμμα,αλλά και ..τα καράβια μου καίω,τα καίω γιατί ανήκω εδώ...,που τα παιδιά τραγούδησαν με τη ψυχή τους στο φινάλε.Μια μουσική επί το πλείστον παράσταση με εξαιρετικές ερμηνείες,πολύ ταλέντο,φρεσκάδα και πολλή,πολλή όρεξη.
    Γι'αυτή ακριβώς την όρεξη,αξίζουν πολλά πολλά συγχαρητήρια στις υπεύθυνες καθηγήτριες,Γιώτα,Αγγελική και ειδικά σε σένα Μαρία γιατί τη δική σου όρεξη για ζωή και δημιουργία την είδα σε όλα τα ξαναμμένα,πανέμορφα,παιδικά και εφηβικά πρόσωπα..στα φωτεινά βλέμματα...στον ιδιαίτερο χρωματισμό της φωνής...στις στακάτες ατάκες...τον ανεπιτήδευτο και γι'αυτό υπέροχο και τόσο γοητευτικό ερασιτεχνικό επαγγελματισμό τους.
    ΓΙΑΤΙ Η ΟΡΕΞΗ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ.
    Με το παράδειγμα.
    Από φωτεινούς ανθρώπους,που αν και δεν τους λείπουν τα προβλήματα,από τα πιο μικρά έως και τα πιο μεγάλα και με κουτσουρεμένους τους μισθούς τους,δεν σταματούν ποτέ να τολμούν να εκφράζονται δημιουργικά,με χιούμορ και πάθος.
    Πόσο μεγάλο στ'αλήθεια μάθημα ζωής για τα παιδιά..
    ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟ.

    Χίλια Μπράβο


    ΥΓ.Εμείς πάντως και μόνο σαν θεατές,δηλώνουμε ότι ΠΛΟΥΤΙΣΑΜΕ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι ότι έχω ανάγκη τα υπέροχα σχόλια, ειδικά τα δικά σου..που δεν μοιάζουν με κανενός. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...ειδικά αυτόν τον καιρό με την πίεση και την αγωνία των εξετάσεων του Ηλία, το ταξίδι του Πλούτου που τελείωσε με έκανε να μελαγχολήσω..Φάρμακο λοιπόν το υπέροχο ποιητικό σχόλιό σου, που όπως λέει ο ποιητής, κάνει για λίγο να μην νιώθεται η πληγή...Σε ευχαριστώ και πάλι ...Καλό καλοκαίρι....

      Διαγραφή